Over

Jan de Roos is pianist/organist. Hij studeerde af aan het conservatorium in Groningen en houdt zich vooral bezig met klassieke muziek. Hij heeft veel aan koorbegeleiding gedaan maar ook het nodige aan kamermuziek uitgevoerd. Als begeleider en/of solist is hij veelgevraagd. Verder is hij repetitor bij een aantal koren en geeft hij pianoles.

Hij begeleidde vooral veel koren. Het Sallands Bachkoor, het Drents kamerkoor, toonkunstkoor Bekker te Groningen en het Roder jongenskoor maar ook gospelkoren als el Elohim uit Assen. Hij heeft in die hoedanigheid samengewerkt met vele dirigenten. Onder andere Leendert Runia, Dick Dijk, Geert-Jan van Beieren, Nana Tschikinashvili en Louis Buskens. Het repeteren en uitvoeren met koren bracht hem tot over de grenzen.

Kamermuziek heeft zijn grote aandacht. Hij heeft samen met diverse mensen een groot deel van het repertoire voor pianokwartet uitgevoerd maar ook veel in duoformaties gewerkt.

Pianoles geven is een constante factor in zijn leven en een zeer gewaardeerde. Vele leerlingen heeft hij zien komen en gaan. Elders op deze site vindt u de mogelijkheden daartoe en, niet onbelangrijk, wat het kost.

 

Save

Save